VOEDING: SUIKERS EN ZOETSTOFFEN

In deze cursus worden alle zoetsmakende stoffen geëvalueerd. Eerst wordt er uitgebreid ingegaan op geraffineerde suiker en wordt uitgelegd hoe het overmatig gebruik van dit "dode" product kan bijdragen tot welvaartsziekten zoals osteoporose, hart- en vaatziekten, candidasyndroom, diabetes type 2...

Als alternatief worden verschillende ongeraffineerde suikers voorgesteld zoals ahornsiroop, oersuiker, echte honing en kokosbloesemsuiker. Verder wordt op een kritische manier gekeken naar kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose, die gelukkig kunnen vervangen worden door de zoete en toch caloriearme extracten van het veilige plantje stevia.

Hier vind je de opbouw van deze lesdag...

 

DATUM:
donderdag 28 januari 2021
OF
zaterdag 30 januari 2021

LESTIJDEN:
9.30u tot 16.00u (middagpauze van 12u tot 13.00u)

LESLOCATIE: 
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENT:
Dr Geert Verhelst

PRIJS:
90 euro

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

© Copyright 2020 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media