VOEDING: SUIKERS EN ZOETSTOFFEN

In deze cursus worden alle zoetsmakende stoffen geëvalueerd. Eerst wordt er uitgebreid ingegaan op geraffineerde suiker en wordt uitgelegd hoe het overmatig gebruik van dit "dode" product kan bijdragen tot welvaartsziekten zoals osteoporose, hart- en vaatziekten, candidasyndroom, diabetes type 2...

Als alternatief worden verschillende ongeraffineerde suikers voorgesteld zoals ahornsiroop, oersuiker, echte honing en kokosbloesemsuiker. Verder wordt op een kritische manier gekeken naar kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose, die gelukkig kunnen vervangen worden door de zoete en toch caloriearme extracten van het veilige plantje stevia.

Hier vind je de opbouw van deze lesdag...
 

DATUM:
donderdag 24 oktober 2024

Deze les is ook digitaal, geheel op eigen tempo te volgen. Stuur na je inschrijving&betaling een mail naar info@levensschool.be en ontvang de link naar de lessen zodat je kunt starten wanneer je wenst (je ontvangt dan ook info over het cursusboek en de prijs hiervan).

LESTIJDEN:
9.30u tot 16.00u (middagpauze van 12u15 tot 13u15)

LESLOCATIE: 
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENT:
Dr Geert Verhelst

PRIJS:
105 euro

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

Video: 
Afbeeldingen: 
© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media