PSYCHOLOGIE VAN HET ENNEAGRAM

Wat is persoonlijkheid?

Vaak wordt persoonlijkheid gezien als iets goeds, iets wat we verder moeten ontwikkelen. Een ‘sterke persoonlijkheid’ hebben wordt gekoppeld aan een positieve standvastigheid, een manier om je van anderen te onderscheiden. Sommigen zien het anders: je wordt geboren met je eigen talenten en gevoeligheden. Maar vroeg of laat ontwikkel je de angst dat je niet mag zijn wie je werkelijk bent.

Je ontwikkelt dan een persoonlijkheid, een ego als harnas om je ware zelf te beschermen. Dat harnas brengt bepaalde angsten, blinde vlekken en onvervulbare verlangens met zich mee. Het is dus de bedoeling om onze persoonlijkheid beter te begrijpen zodat we de angsten die ons verlammen, de onvervulbare verlangens die ons drijven en de blinde vlekken die onze waarneming vertroebelen, kunnen loslaten. Op die manier vinden we écht onszelf.

Het enneagram

Vanuit die visie biedt het enneagram een denkkader om verschillende persoonlijkheden naast elkaar te plaatsen en te verklaren. 
Lees meer...
 

DATA:
Deze cursus wordt op basis van e-learning gevolgd (eigen tempo); na inschrijving & betaling ontvang je een mail met je wachtwoord om in te loggen en info over het cursusboek.

DOCENTE:
Ria Anne Simoens

PRIJS:
375 euro

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media