VOETREFLEXOLOGIE

Waar en wanneer reflexologie precies ontstaan is, weet men niet. Zeker is dat reeds meer dan 5000 jaar geleden in het klassieke India, Egypte en China een drukpunttechniek bekend was. In het oudste tekstboek van de geneeskunde, de Huangdi Neijing (Het instructieboek van de Gele Keizer over het inwendige) komen we verwijzingen naar de voetreflexologie tegen. Zowel de inheemse bevolking van Kenia als enkele indianenstammen pasten reflexologie toe. In het begin van de 20ste eeuw werd de huidige methode in het westen geïntroduceerd door de Amerikaanse arts Dr. Fitzgerald.

Met reflexzonemassage wordt een verbeterde doorbloeding en regeneratie bereikt. In psychisch opzicht behoren ontspanning, evenwicht en welzijn tot de positieve effecten. Daarmee worden dus belangrijke voorwaarden voor het herstellingsproces gecreëerd: het zelfherstellend mechanisme, dat in elke mens aanwezig is, heeft weer kracht om orde op zaken te stellen. De reflexologie wordt erg gewaardeerd door vrijwel iedereen die enkele sessies heeft ondergaan. Omdat de gedeblokkeerde levenskracht weer vrij gaat stromen, voelt men zich snel weer als herboren. De reflexologie is onder andere gebaseerd op de segmentale verschijnselen in het lichaam. Die vinden hun oorsprong in de embryologische ontwikkeling. 

Na deze zeer praktijkgerichte cursus ben je in staat het aangeleerde direct in praktijk te brengen. 

Er worden na deze lessenreeks nog twee zogenaamde stagelesdagen voetreflexologie georganiseerd: tijdens deze "les-/oefen"dagen wordt het geleerde in de praktijk gebracht, onder supervisie van de docentes. Voor de studenten die de vierjarige opleiding volgen wordt voor deze dagen stage-uren toegekend, ze staan dan ook op het lesrooster vermeld als stagelesdagen. Wie niet de gehele opleiding volgt maar enkel deze cursus volgt mag  ook de praktijkdagen volgen; hiervoor schrijf je dan afzonderlijk in via onderstaande link, het lesgeld bedraagt 140 euro voor de beide dagen).

DATA:
donderdag 3, 10 en 17 oktober, 14, 21 en 28 november 2019, 30 januari en 6 februari 2020
OF
zaterdag   5, 12 en 19 oktober, 16, 23 en 30 november 2019, 1 en 8 februari 2020

LESTIJDEN:
9.15u tot 16.15u (middagpauze van 12u tot 13.30u)

DOCENTES:
Els Marcelis en Katrien Verstraete

PRIJS:
720 euro

INSCHRIJVEN: vanaf 1 april 2019
https://inschrijven.levensschool.be/login

 

© Copyright 2019 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media