Dagmar Cox

De geboorte van mijn oudste zoon, Reno, in 2005 betekende voor mij de start van een nieuw leven. Ik had mijn job als communicatiespecialiste opgegeven en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zocht een rol in de maatschappij waarin ik meer kon betekenen voor anderen en minder afhankelijk was van de heersende normen. De Levensschool bleek met haar holistische visie, uitgebreid lessenpakket en leerkrachten met topkennis in hun vakgebied de ideale uitvalsbasis. 

Ik was er bij de start van mijn opleiding rotsvast van overtuigd dat ik een praktijk als gezondheidsconsulente wilde starten. Gezinnen adviseren op weg naar een gezond leven met voedings- en kruidenadvies sprak me enorm aan. Mijn honger naar kennis was enorm. Uiteindelijk bleek De Levensschool echter veel meer dan kennis vergaren. De inzichten die je meekrijgt van de docenten geven vaak een gevoel van thuiskomen. Het contact met de medestudenten is hartverwarmend. Er is ruimte voor persoonlijke groei. Je leert er je eigen visie op de wereld vormen en bijsturen. 

In 2009 ben ik gestart met een eigen praktijk als gezondheidsconsulente en massagetherapeute. Hier begeleid ik vooral aanstaande ouders en gezinnen die op een bewuste manier met ouderschap wensen om te gaan. Daarnaast heb ik BioBalans opgericht. Een privé kuuroord waar je terecht kan voor een ontspannende sauna of massage. Uiteraard alles met de natuur als leidraad:  milieu en energievriendelijke materialen  voor de inrichting, 100% groene energie, natuurlijke verzorgingsproducten en biologische hapjes en drankjes.

Nu in 2012 sta ik weer aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Vanuit mijn eigen ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan aan De Levensschool en tijdens andere vormingen wil ik het ‘slow parenting’ of ‘bewust ouderschap’ in Vlaanderen op de kaart zetten. Mijn levensmissie blijft dus continu in evolutie. 

Met liefdevolle dank aan Rob en het volledige Levensschoolteam om een belangrijke schakel op mijn pad te zijn!

Dagmar Cox

Gezondheidsconsulente BioBalans

https://dagmarcox.com/mijn-passie

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media