BEWEGING EN LICHAAMSBEWUSTZIJN

In onze huidige tijd gaat er meer en meer aandacht naar het belang van beweging.  Dit komt onder andere door de stijging van het aantal chronische ziektes, de toename in medische kosten, het stijgend ziekteverzuim in bedrijven,…  Iedereen wéét dat beweging nodig is voor HET lichaam, maar toch is er een enorm contrast tussen de indrukwekkende voordelen van fysiek actief zijn waar we dieper op ingaan in de cursus en het gering aantal mensen dat voldoende actief is om van de gezondheids- en welzijnsvoordelen te profiteren. 

De gezondheidsconsulent kan hierin een erg belangrijke rol spelen.  Aandacht in deze cursus gaat naar het motivationeel aspect binnen begeleiding, fases herkennen van beweeggedrag en de daarbij horende praktische strategieën en interventies om mensen in beweging te brengen. 

Het is evident dat dit géén zittende les wordt. Je doet héél wat inspirerende bewegingstussendoortjes om jezelf en/of je cliënten in beweging te zetten.  Daarnaast ervaar je aan de lijve het belang van de eigen fitheid en lichaamshouding tijdens de manuele methodes die je als gezondheidsconsulent toepast.

DATA:
donderdag 24 februari en 17 maart 2022
OF
zaterdag 26 februari en 19 maart 2022
(je kiest voor een van beide lesdagen dus donderdag OF zaterdag)

LESTIJDEN:
9.30u tot 16.00u (middagpauze van 12u tot 13u)

LESLOCATIE: 
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENTE:
Maaike Devos

LESGELD:
170 euro

INSCHRIJVEN:
https://inschrijven.levensschool.be/login

 

 

© Copyright 2021 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media