THEMA-AVOND DOOR DR GEERT VERHELST: vetten en oliën

Verstandig omgaan met vetten en oliën

Vetten vormen een voedingsgroep waarover veel misverstanden bestaan. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat we door de voedingsindustrie, de media en zelfs een deel van het medisch korps vaak verkeerd geïnformeerd worden. Zijn vetten echt zo ongezond dat we ze zoveel mogelijk moeten vermijden, onder meer om niet dik te worden? Zijn verzadigde vetten altijd slecht en onverzadigde vetten altijd goed? Is margarine werkelijk een gezondheidsbevorderend product en zoveel beter dan boter?  Waarom moeten we kiezen voor oliën van eerste koude persing in plaats van geraffineerde oliën? Wat zijn transvetzuren en geoxideerde vetzuren precies en waarom moeten we deze  boosdoeners zoveel mogelijk vermijden? Wat zijn precies omega-3-, omega-6 en omega-9-vetzuren? Welke oliën kunnen we verhitten en welke beter niet? 

Al deze vragen krijgen tijdens deze thema-avond een verhelderend antwoord.

Praktisch:

Datum: 13 februari 2020, van 18.30u tot 21.30u

Leslocatie: Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde 1, Tongerlo)

Docent: Dr Geert Verhelst

Prijs: 35 euro inclusief syllabus, te storten op rekeningnummer BE66 0689 0801 8643

Inschrijving verplicht, per mail: info@levensschool.be

Deze thema-avond valt buiten het vierjarige programma waardoor betaling via kmo-portefeuille niet mogelijk is

© Copyright 2019 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media