MASSAGETECHNIEKEN: STOELMASSAGE

Extra aanbod: deze cursus vormt geen onderdeel van het vaste programma dus het lesgeld kan niet via kmo-portefeuille betaald worden

Stoelmassage is een vorm van massage die sinds begin jaren  ‘80 op steeds grotere schaal wordt toegepast. Vandaag de dag kent deze vorm van massage nog steeds een zeer grote opmars in Europa. Het heeft zijn succes vooral te danken aan zijn handigheid en snelheid, bovendien zijn de effecten ervan verregaand en zeer positief.

Stoelmassage is gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage of acupressuur. Tijdens een behandeling worden hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen gemasseerd terwijl de ontvanger op een stoel zit. Een stoelmassage is beperkt in duur en wordt bovenop de kleding gegeven en is dus ideaal om aan werknemers van een bedrijf of bezoekers van een beurs aan te bieden.

Tijdens deze cursus worden de basistechnieken aangeleerd. Hiermee wordt de doorbloeding gestimuleerd, het immuunsysteem ondersteund en de stress gereduceerd. Deze technieken bestaan uit druk uit te oefenen met vingers, handen, armen en ellebogen op bepaalde meridiaanpunten.

We gaan praktisch aan de slag; de theorie van meridianen en meridiaanpunten wordt tot een minimum beperkt. Aan het einde van de dag ben je in staat om iemand een revitaliserende, 25 minuten durende stoelmassage te geven. Voor een uitgebreide theoretische uitleg over de meridianen verwijzen we naar de bijscholingscursus meridiaanleer.

Tot slot zien we nog enkele meridiaanstrekkingen die geschikt zijn voor iemand die op een stoel zit.

Deze massage leent zich ook uitstekend voor de behandeling van mensen die weinig mobiel zijn en niet kunnen plaatsnemen op een massagetafel.

Datum: vrijdag 20 maart 2020 (van 9.15u tot 16.15u; middagpauze van 12u tot 13.30u)
Locatie: Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)
Docent: Jurgen Tops
Prijs: 80 euro inclusief syllabus

 

© Copyright 2019 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media