MASSAGETECHNIEKEN: DRUKPUNTMASSAGE

Extra cursus: deze cursus vormt geen onderdeel van het vaste programma (betaling via kmo-portefeuille is daardoor niet mogelijk)

Drukpuntmassage of acupressuur is een professionele massagevorm waarbij hoofdzakelijk gewerkt wordt met druk op de meridiaanpunten van het lichaam. Het is een methode om onbalans in de energiedoorstroming te behandelen door middel van uitoefening van druk op bepaalde punten. De druk wordt uitgeoefend met de duimen, vingers, ellebogen, voeten, armen. 

Drukpuntmassage wordt gebruikt om de eigen genezende krachten van het lichaam te stimuleren. Onregelmatigheden in het lichaam kunnen gecorrigeerd worden en de gezondheid wordt behouden of verbeterd door het stimuleren van de Ki-stroom. De Ki-stroom is de universele levensenergie, waaruit volgens de oosterse filosofie yin en yang ontspringen. 

Wanneer deze energie minder goed stroomt, kunnen er op bepaalde plaatsen problemen ontstaan. Daarom stimuleert men Ki (of chi in China of prana volgens de Boeddhisten) door het masseren van meridianen en tsubo’s waarlangs de levensenergie stroomt. 

Na het doorlopen van deze cursus ben je in staat om iemand gedurende een uur een ontspannende drukpuntmassage te geven. De aangeleerde behandeling is een totale lichaamsbehandeling die je onmiddellijk volledig of gedeeltelijk in je praktijk kan toepassen. Een drukpuntmassage is de ideale manier om mensen snel tot rust te brengen waardoor andere hulpverleningsvormen meer kans op slagen krijgen. Na een drukpuntmassage vallen er al maskers af. Deze massagevorm leent zich ook uitstekend tot zelfmassage waardoor de cliënt ook zelf aan de slag kan tussen twee behandelingen door. 

Het is ook volledig complementair aan andere hulpverleningsvormen, waaronder zeker ook de westerse behandelingsvormen. Elke les wordt gestart met meridiaanstrekkingen, DO IN of andere oefeningen die jezelf in evenwicht brengen maar die je ook gemakkelijk aan je cliënten kan aanleren. 

De cursus is volledig praktisch opgevat. Er worden dus geen theoretische beschrijvingen van meridianen en punten gegeven aangezien deze kennis voor een ontspannende drukpuntmassage niet nodig is. Wie hier wel in geïnteresseerd is, kan de cursus meridiaanleer volgen. 

Data: 
Vrijdagen 25 januari, 8, 15 en 22 februari 2019

Prijs:
300 euro inclusief syllabus

Docent:
Jurgen Tops

Inschrijving:
https://inschrijven.levensschool.be/login

© Copyright 2019 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media