HILDE WIJNS

Titel van je verhaal: Goed in je vel met voeding, verzorging en gezondheid.

 

Als schoonheidspecialiste wist Hilde al dat schoonheid van binnenuit komt en je je huid beter met zachtheid en natuurlijke producten verzorgt.

Daarom studeerde ze verder om zicht te bekwamen in (orthomoleculaire) voeding. Met dank aan alle docenten van De Levensschool en in het bijzonder aan Dr Geert Verhelst en Dr Fons Vanden Berghe.

Het is indrukwekkend wat je preventief met voeding kunt doen om je goed in je vel te voelen en zo gezond mogelijk te blijven op alle gebieden: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Als studente voeding-/gezondheidsconsulent aan De Levensschool kreeg ze de kans om stage te doen in dokterspraktijk Tweeboomkes in Geel. Zelf in de overgang zag ze dat ziekteverzuim in haar leeftijdscategorie enorm toenam door allerhande kwaaltjes, die echter vaak niet gelinkt werden aan het wegvallen van oestrogenen door naderende menopauze. 

Na haar vierjarige opleiding vond ze een opleiding tot menopauzeconsulente, gegeven door Prof. Dr. Depypere, gynaecoloog in het UZ Gent. Hij zag in zijn praktijk dat vrouwen verschillende klachten hadden en daardoor vaak in een vicieuze circel terecht kwamen. Ze twijfelde geen moment, dit zou haar doelgroep worden.

Een gezondheidspraktijk voor vrouwen van 50+ in schoonheid én gezondheid.
Omdat in de overgang van pré-postmenopauze, typische en atypische klachten kunnen ontstaan en de gezondheidsrisico's toenemen.
Preventie door gezonde leefstijl wordt dan heel belangrijk. 

Als ervaringsdeskundige wil Hilde ook gezond ouder worden. Mooier, slanker, energieker, blijer, en vooral mobiel en zelfstandig blijven.  Ze neemt hierbij graag haar eigen moeder als voorbeeld.

Voor het behalen van haar diploma aan De Levensschool schreef ze een eindwerk met als titel "osteoporose gelinkt aan de menopauze".

Hilde Wijns, menopauzeconsulent
Voeding, verzorging, gezondheidsbegeleiding
www.schooneheide.be

© Copyright 2021 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media