ETHERISCHE OLIEN (Werken met etherische oliën)

We hebben allemaal al eens gehoord van etherische oliën, maar wat wordt hier eigenlijk onder verstaan? Het gaat om de toepassing van essentiële oliën die uit planten worden gedestilleerd vanwege hun zeer uitgebreide werking op fysiek maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. 

Essentiële oliën zijn, de naam zegt het al, de essentie of de ziel van de plant: complexe mengsels van moleculen die een belangrijke functie hebben bij processen zoals de groei  en bescherming van de plant. Essentiële oliën kunnen uit verschillende delen van de plant (blad, bloem, wortel, tak, hars,…) gedestilleerd worden, afhankelijk van de plantensoort. De unieke werking van elke olie is afhankelijk van de chemische bestanddelen. 

De effecten van essentiële oliën op ons systeem zijn talrijk, hun toepassingsmogelijkheden zijn dan ook zo ongeveer oneindig. 

Essentiële oliën zijn zeer sterk geconcentreerd en verantwoord gebruik ervan vraagt wel om de nodige kennis van zaken, vandaar deze zesdaagse cursus waarin je een zeer grondige basis legt om zelf ermee aan de slag te gaan. 

We starten met een korte inleiding over de historiek, methoden tot het verkrijgen van de essentiële oliën, de verschillende gebruikte plantendelen,, voorzorgsmaatregelen, algemene toepassingen,…

Er worden een 60-tal essentiële oliën uitgebreid besproken en een aantal veel gebruikte draagoliën komen ook aan bod.

Elke lesdag bestaat uit een stukje theorie, het bespreken van een 10-tal essentiële oliën en een praktisch onderwerp zoals:

•  aroma’s binnen de 5 elementen van de oosterse geneeswijze

•  aroma’s en het enneagram

•  aroma’s en de chakra’s

•  aroma’s en de Bachbloesems

•  spirituele aromatherapie 

•  aroma’s en een stukje psychosomatiek

 

Heb je altijd al meer willen weten over etherische oliën? Of gebruik je ze zelf  al maar wil je je grondiger verdiepen in hun werking en toepassingen?

Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

 

Data: dinsdagen 8 en 29 januari, 19 februari, 12 maart, 2 en 23 april 2019

Lestijden: van 9.15u tot 16.15u (middagpauze van 12u tot 13.30u)

Docente: Ingrid van Pelt

Prijs: 515 euro incl syllabus (let op: deze opleiding vormt geen onderdeel van het vierjarige programma waardoor betaling via kmo-portefeuille niet mogelijk is)

Inschrijving: https://inschrijven.levensschool.be/login

 

 

© Copyright 2020 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media