ENERGETISCHE ANATOMIE EN FYSIOLOGIE

In deze cursus bekijken we de energetische mens langs verschillende invalshoeken. Het basisbegrip is energie en hoe door foute overtuigingen deze kan blokkeren op de verschillende niveaus van de mens.

We maken een korte reis door de energieprincipes van de meridianen, het limbisch systeem en de chakra’s. We nemen de tijd om energie te voelen via oefeningen en meditaties.

De laatste dag breng je jouw interpretatie van energie in een korte boodschap over naar je medestudenten.

De cursus is als volgt opgebouwd:

• Lesdag 1
    • Inleiding energetische anatomie
    • Verschil tussen oost en west
    • Ziekte als conflict met zijn verschillende invalshoeken
    • De 5 elementen met zijn 5 yin organen uit de Chinese geneeskunde met zijn verschillende aspecten
    • De orgaanklok
    • Het uitleggen van de opdracht die in lesdag vijf aan bod komt

• Lesdag 2
    • Inleiding tot de chakra's
    • De chakra als informatiecentrum
    • Manifestatie versus bevrijding
    • Oefeningen om te leren ervaren en oefenen
    • Psychologische ontwikkeling van de chakra's
    • Relatie chakra's/autonoom zenuwstelsel/endocriene klier
    • Chakra gelinkt aan zijn rechten, identiteit, demon en voeding

• Lesdag 3
    • De 7 hoofdchakra's worden besproken met hun verschillende aspecten, meditaties en oefeningen

• Lesdag 4
    • Bespreken van het limbische systeem, de verschillende onderdelen en zijn werking
    • Emoties
    • De verschillende kiemlagen

• Lesdag 5
    • Elke student (individueel of in groep) brent een link/verband met de energetische anatomie; dit wort klassikaal gecommentarieerd.

DATA SCHOOLJAAR 2019/2020:
donderdag 30 april, 7, 14 en 28 mei, 4 juni 2020

LESTIJDEN:
van 9.15u tot 16.15u (middagpauze van 12u tot 13.30u)

LESLOCATIE: Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENTE: Ingrid Van Pelt

INSCHRIJVEN: