Bob Hermans

Bob Hermans ° 1958 behaalde in zijn licentiaat in de biologie in 1980 in Antwerpen en was gedurende negen jaar actief als navorser in universitaire laboratoria (UIA: plantenfysiologie en biochemische farmacologie en RUCA: Artemia project: aquacultuur technieken). Na zijn legerdienst in een militair laboratorium voor kwaliteitscontrole (TDLM/CE) deed hij onderzoek op het vlak van genetische manipulatie van landbouwgewassen. Vervolgens verliet hij de academische wereld en de researchlabs, nam een sabbatjaar en bezinde zich.

Kort daarop stuitte Bob op “A Course in Miracles”, een omvattend driedelig spiritueel boekwerk dat een totaal nieuw licht laat schijnen op de leer van Jezus, die zijn eigen ideeën erin toelicht en “Bijbelse vergissingen” rechtzet. Bob raakte in de ban en na jaren van studie, oefening en vergaderingen bracht een Belgisch-Nederlands vertaalteam (waar Bob inmiddels deel van uitmaakte) “Een cursus in Wonderen” op de markt (Ankh-Hermes, Deventer 1999). Naar aanleiding van deze publicatie werd hij als spreker gevraagd. Inmiddels is hij meer dan 25 jaar intens en actief aan de slag met deze vorm van spiritualiteit; hij stond mee aan de wieg van het platform Een Cursus in Wonderen-Vlaanderen vzw en hij is regelmatige gastspreker voor de stichting Miracles in Contact in Amersfoort (Nederland).

Bob was docent transpersoonlijke psychologie en spirituele psychologie bij De Levensschool vzw sinds 2006.
In augustus 2021 is hij heengegaan en al wie hem kende weet dat hij voor altijd met ons verbonden is. We danken hem voor zijn betrokkenheid, voor zijn vriendschap en zijn vertrouwen. En voor de mooie boodschappen en energie die hij meebracht; hij heeft een diepe indruk achtergelaten op velen. Bedankt Bobje.

CV Bob Hermans

 
© Copyright 2022 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media