VOEDING: SUIKERS EN ZOETSTOFFEN

In deze cursus worden alle zoetsmakende stoffen geëvalueerd. Eerst wordt er uitgebreid ingegaan op geraffineerde suiker en wordt uitgelegd hoe het overmatig gebruik van dit "dodo" product kan bijdragen tot welvaartsziekten zoals osteoporose, hart- en vaatziekten, candidasyndroom, diabetes type 2...

Als alternatief worden verschillende ongeraffineerde suikers voorgesteld zoals ahornsiroop, oersuiker, echte honing en kokosbloesemsuiker. Verder wordt op een kritische manier gekeken naar kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose, die gelukkig kunnen vervangen worden door de zoete en toch caloriearme extracten van het veilige plantje stevia.

  • Natuurlijke zoetmiddelen:
    • Indeling en bronnen
    • De glycemische index
    • Gerafineerde suikers (wat? welke? welke nadelen?)
    • Ongerafineerde suikers (wat? welke? welke voordelen?) 
  • Semi-synthetische zoetstoffen:
    • Omschrijving
    • Soorten
    • Nadelen en bijwerkingen 
  • Synthetische zoetstoffen:
    • Omschrijving
    • Soorten
    • Bijwerkingen en toxiciteit 
  • Diversen:
    • Stevia (eigenschappen en gebruik, wettelijkheid, toxiciteit, ...)
    • Glycyrrhizine; Thaumatine; Tagatose; Brazzeïne; Lo Han Guo; ... 
  • Diabetes en zoetmiddelen
  • Overgewicht en zoetmiddelen 

DATA:
donderdag 1 februari 2018
zaterdag    3 februari 2018

DOCENT: Dr Geert Verhelst

PRIJS:
70 euro

INSCHRIJVEN:
https://inschrijven.levensschool.be/login

© Copyright 2018 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media