VOEDING: SUIKERS EN ZOETSTOFFEN
In deze cursus worden alle zoetsmakende stoffen geëvalueerd. Eerst wordt er uitgebreid ingegaan op geraffineerde suiker en wordt uitgelegd hoe het overmatig gebruik van dit "dodo" product kan bijdragen tot welvaartsziekten zoals osteoporose, hart- en vaatziekten, candidasyndroom, diabetes type 2...
Als alternatief worden verschillende ongeraffineerde suikers voorgesteld zoals ahornsiroop, oersuiker, echte honing en kokosbloesemsuiker. Verder wordt op een kritische manier gekeken naar kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose, die gelukkig kunnen vervangen worden door de zoete en toch caloriearme extracten van het veilige plantje stevia.
- Natuurlijke zoetmiddelen:
- Indeling en bronnen
- De glycemische index
- Gerafineerde suikers (wat? welke? welke nadelen?)
- Ongerafineerde suikers (wat? welke? welke voordelen?)
- Semi-synthetische zoetstoffen:
- Omschrijving
- Soorten
- Nadelen en bijwerkingen
- Synthetische zoetstoffen:
- Omschrijving
- Soorten
- Bijwerkingen en toxiciteit
- Diversen:
- Stevia (eigenschappen en gebruik, wettelijkheid, toxiciteit, ...)
- Glycyrrhizine; Thaumatine; Tagatose; Brazzeïne; Lo Han Guo; ...
- Diabetes en zoetmiddelen
- Overgewicht en zoetmiddelen
DATA:
donderdag 8 november 2018
OF
zaterdag 10 november 2018
LESTIJDEN:
9.15u tot 16.15u (middagpauze van 12u tot 13.30u)
DOCENT:
Dr Geert Verhelst
PRIJS:
70 euro
INSCHRIJVEN:
https://inschrijven.levensschool.be/login